mandag 31. januar 2011

Gråværsdag!

Man har gode og ikke fullt så gode dager, og mye avhenger av ytre faktorer som avgjør der og da hvordan dagen skal bli. Jeg våkna i ganske godt humør til tross for to sure unger som stadig har vært i tottene på hverandre, men tok sjansen på en tur til byen med kranglefantene selv om jeg burde visst bedre. Etter 6 timer med bare krangling ble jeg litt småmuggen selv, men det er kanskje ikke så rart på en dag hvor det egentlig burde holdt å se ut av vinduet og det ville vært nok til å bli sur. Speilholke, regn og derfor et vannlag på isen var ikke spesielt artig, men med to lite samarbeidsvillige smålørver på slep var det mildt sagt ikke enkelt.
Det ble likevel en kafetur på oss, og jeg fikk lest avisa og kost meg med en latte, og det kan jo berge humøret til enhver. Etter en tur på butikken måtte vi jo bare svi av litt penger på Nille også, med tanke på bursdagen til alle tre jentene som jeg vet vi skal feire i løpet av året, så jeg kjøpte en nydelig porselensbamse til dem hver, med det respektive tallet på hvor mange år de fyller i 2011. De står nå i hylla og venter i henholdsvis 6, 7 og 11 måneder (eller noe sånt) før de en etter en skal plasseres på ei kake. Det hjelper alltid på humøret med litt shopping, hvor lite det enn er. Minstejenta har i det minste vært i et uklanderlig godt humør, etter noen dager med manko på smil. Men hvem kan klandre henne, det e ikke barnemat å få tenner heller.

lørdag 29. januar 2011

Sola er tilbake!

Etter dagevis med skyer og nedbør i alle konsistenser og våthetsgrader kan man nå kikke ut på en skyfri blå himmel, og det er ikke fritt for litt sollys over fjellene her i Tromsø. Etter en lang mørketid er sola etterlengtet, og med bare 4 minus har vi for lengst kastet longsen og åpnet jakka, klar for å virkelig nyte det sjeldne lyset vi ikke har sett på så lenge. Vi finner frem hagemøblene (les: sparken) og setter oss på den, så ser vi lysere på det faktum at snøen ikke forsvinner før nærmere 17.mai.

Det her er så godt som vår!