fredag 31. januar 2014

Nye gamle skatter

De siste dagene har det blitt flere turer på Fretex, først og fremst på jakt etter superundertøy til Majkáre, men det er aldri et sted det er gratis å gå ut døren og man kommer aldri hjem med bare en ting. Jeg fant riktignok noe ull, men det ble noe annet fint også. Jeg falt for disse gamle ranglene fordi de likner dem vi hadde når vi var små. Jeg har også kjøpt litt klær til meg selv (sårt trengt, jeg handler jo mest til ungene ellers), et fruktfat til spisebordet og litt pynt. Og til slutt noen søte spill til ungene. En stellesekk til søskenvogna var heller ikke dumt. Vi får se hvor lenge jeg klarer å holde meg unna bruktbutikkene denne gangen.

torsdag 30. januar 2014

Gamle skistaver

I 1 år har jeg lett etter gamle skistaver til de gamle skiene jeg fant på Gjenbruksbutikken i fjor. Jeg fant passende skisko etter et halvt års leting, utpå høsten 2013, men det skulle drøye enda lenger med resten av skatten. Så bestemte jeg meg for å lete aktivt. Jeg la ut annonse på Facebook, og fikk tips om å prøve en butikk vi har her i byen som heter Army Shop. Natta var ganske lang, jeg ville jo helst dra med det samme, men måtte pent vente til morgentimene somlet seg avgårde og butikken åpnet. Der fant jeg brune bambusstaver med god gammeldags rund trinse med skinn på, og jeg var i den syvende himmel. Når man er over gjennomsnittet interessert i gjenbruk og det gode gamle så var dette som julaften og 17.mai på en og samme dag. Muligens samefolkets dag også. Jeg kjøpte likegodt to par, siden de kan være vanskelig å få tak i om noe skulle skje med det ene paret. Det avhenger ikke bare av å finne noen, men også av om tidligere eier ønsker å kvitte seg med dem, mange ser verdien i slike ting idag og ønsker å ha det selv. Ikke minst er ofte problemet at mange legger seg på en ganske dyr pris fordi man snakker om noe retro.

Nå har jeg ihvertfall både ski, staver og sko...så nå er det neste prosjekt som gjelder. Treski! Mer om det senere.

Kald januar


De siste ukene har det virkelig vært kaldt ute, minus 10 er heftig for en by som Tromsø, og man har ikke kunnet gjøre så mye annet enn å pakke seg godt inn. Det føles som man venter på noe, lyset, varmen...ett eller annet. I denne måneden er det en eneste sang som har spilt i hodet på meg siden julelysene ble tatt ned av vinduene (selv om jeg skal innrømme at adventsstaken står der enda, ren og skjær latskap), og det er "Nordaførr - vårvisa." Vi er vel kanskje alle litt der, når januar tar over for julelys og ribbe, og det føles som det aldri skal gå mot lyset. I begynnelsen av måneden løp vi ut på morgenen mens det enda var mørkt, i håp om å få med oss det lille lysglimtet i 11-12 tida som varte i gjennomsnitt like lenge som en fjert.

Nå er det litt bedre. Nå kan man ta seg en tur på rommet med hjertet på døra, uten at man risikerer at man mistet dagslyset mens man satt der inne med viktig arbeid. Det har blitt flere bålturer på ungene og meg i fjæra disse ukene, tross mørke og en sprengkulde som har vart i 3 uker. Et bål, pølser og kakao for en times utetid, men det slår den kjedelige lekeplassen.

Det er blitt mildere, men vi pakker oss fortsatt inn. Det er ikke helt på tide å ta av longsen enda. Men nå planlegger vi andre aktiviteter. Jeg har fått tak i både pulk og ski, så det blir vel noen turer av slikt fremover, når det er mildt lenge nok til at man rekker å planlegge en tur. Jeg tenker vi starter med en runde rundt fotballbanen. Barna er forskjellige, mens den ene gladelig løper i lysløypa i ekte Northug-stil kan den andre styre sin begeistring, og det trengs nok litt overtalelse før plankene slipper på beina. Men vi gir ikke opp!!